dijous, 16 d’abril del 2020

ACTIVITAT GEOMETRIA. La capsa de galetes

A continuació teniu una activitat que caldrà entregar al llarg de la setmana vinent (teniu de temps fins el divendres dia 24. És una activitat que es pot fer de manera individual o la podeu fer en grups (màxim de 3 persones) a escollir per vosaltres mateixos.

Quan estigui feta s'haurà d'enviar una copia en pdf utilitzant la plataforma Teams un cop tingueu accés.

Si ho feu en grup us recomano que utilitzeu un document de google (Drive) per tal que hi pugueu anar treballant tots des de casa de manera individual.




El producte més venut de la fàbrica de dolços LA LLAMINERA són unes galetes circulars de 6cm de diàmetre i una gruixària de 5mm.
Les galetes es comercialitzen en paquets de 36 unitats, embolicades en paper de cel·lofana, i es venen en capses que contenen 4 paquets cadascuna. Les capses van embolicades amb el mateix paper de cel·lofana que els paquets.
La producció de galetes diària s’estima en unes 10 800unitats i el departament financer està investigant la forma ideal de la capsa per tal d’estalviar en cartró i cel·lofana.

1    Dissenyareu una capsa amb la forma que creieu més oportuna (com més original millor!) sempre hi quan sigui un poliedre dels estudiats a classe. Per tal d’aconseguir-ho haureu de seguir els següents passos:
1.    Calcular el volum i l’àrea total que ocuparan les galetes (amb cel·lofana inclosa). Feu un dibuix esquemàtic.
2.    Proposar unes mides per la capsa i calcular el seu volum i l’àrea total.
3.       Dibuixar la capsa de manera esquemàtica.
4.     Comprovar que el volum de la capsa és major que el de les galetes però que no sobrarà molt espai.


       Contestar a les preguntes següents:
5.       Quants metres quadrats de cartró necessitem al dia? I de paper de cel·lofana?
6.      Creus que s’aprofita bé l’espai? És la millor opció per comercialitzar les galetes o creieu que una altra forma seria més eficient?